Berlin – Potsdam. Gran Exposició Caspar David Friedrich.


Del 18/07/2024 al 24/07/2024
7 dies
per persona 1210 Llista d'espera
  • Del 18/07/2024
    al 24/07/2024
  • 7 dies
  • Avió
  • Pintura
  • Ciutat amb encant
  • Història
  • Arquitectura

  • Clara Ros

Descripció

Berlin – Potsdam. Gran Exposició Caspar David Friedrich.

El gran director Rainer W. Fassbinder va dirigir l'any 1980 la sèrie basada en la novel·la d’Alfred Döblin: Berlin Alexanderplatz. En ella es conta la tràgica història de Franz Biberkopf, que ix de la presó i es proposa portar una vida "decent", cosa que li resultarà  impossible, ja que es vorà devorat pel submón del Berlín dels anys 20. És aquesta ciutat l'escenari de Fassbinder i Döblin, tres personatges per una mateixa història, la que volem descobrir. La Berlín dels anys vint del segle passat, hereva de la Prússia imperial, ja no existix, però s'ha anat reinventant per a tornar a ser una gran capital europea amb una força poques vegades vista al continent. En aquest viatge i visita a Berlín caminarem pels seus carrers amb entusiasme, aturant-nos en les seues façanes, davant una geografia humana inigualable. Berlín ha aconseguit sobreviure i recompondre's segle darrere segle, adaptant-se als nous temps i com el protagonista de la novel·la ens deixarem arrossegar per la nova vitalitat del Berlin d'inicis del segle XXI.A més tindrem dues visites extraordinàries: Potsdam compendi del món Prussià i la gran exposició que durant pocs mesos s'exhibix a l'Alte Nationalgalerie de gran part de l'obra de Caspar David Friedrich màxim exponent del romanticisme alemany.

Inclou

  • Hotel i desdejuni
  • 1 Mitja Pensió
  • Vols internacionals
  • Guia FPR
  • Itinerari en Bus
  • Assegurança de viatge
  • Exposició Caspar David Friedrich

Opcions

  • Habitació individual + 415 €
  • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora d'Història de l'art..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1210 € + 92 € de taxes


Programació

18 juliol. Vol València – Berlin. Unter Den Linden

Concentració a les 04.00h a l’aeroport de Manises. Vol València-Frankfurt-Berlin .En arribar començarem la visita a Berlín fent un gran passeig per la principal avinguda i centre de la ciutat que ens portarà des del nostre hotel al centre de la ciutat al Reichstag passant per l'avinguda Unter den Linden, "l'Atenes vora el riu Spree". Tot al llarg d'aquest itinerari se situen els monuments que li han donat renom a Berlín: l'arsenal, que és el més bell monument barroc del nord d'Alemanya, l'òpera, els museus, la catedral de Sankt Hedwigs, la nova Guàrdia, edifici que es deu al mestre del classicisme alemany Friedrich Schinkel i la porta de Brandenburg de 1790 per Carl Gotthard Langhans, que s'inspirà en l'acròpolis d'Atenes. Hotel NH Potsdamer Platz. Sopar.

 

19 juliol. Berlin Occident. La ciutat contemporània. De Mitte a Kreuzberg.

Hui farem un recorregut per a gaudir de l'arquitectura moderna i contemporània que des de la reunificació ha anat omplint Berlín de meravellosos edificis i increïbles perspectives. Començant des de la porta del Reichstag vorem la Paul Löbe haus, el Bundeskanzleramt, l'ambaixada suïssa, Schloss Bellevue, i una rastrera d'ambaixades que ens portaran a la Postdammer platz. Les ruïnes de l'estació de tren Anhalter Banhoff ens obriran les portes del vital barri de Kreuzberg. Visitarem per lliure el Museu Jueu. Temps lliure.

 

20 juliol. Berlin-Illa Dels Museus. Exposició Caspar David Friedrich.

La nomenada Illa dels Museus es troba al mig del riu Spree, i és patrimoni de la humanitat: l'Altes Museum, obra de l'arquitecte alemany Schinkel, és una imponent construcció barroca inspirada en el Panteó de Roma. Atresora els mosaics de la Vil·la Adriana i el bust de Nefertiti. Visitarem la gran exposició dedicada al pintor alemany Caspar David Friedrich amb motiu del 250 aniversari del seu naiximent. Exponent màxim del romanticisme alemany. El tema central de l'exposició és el paper desenvolupat per la Nationalgalerie en el redescobriment de l'art de Friedrich a principis del segle XX. Més de seixanta obres del pintor son exposades per a plaer dels amants de l'art.

 

21 juliol. Berlín Alexanderplatz. Scheunenviertel.

La plaça que va descriure en la seua novel·la Alfred Döblin va adoptar la imatge actual en l'època socialista. Recorrerem el centre de l'antic Berlín Oriental on podrem vore la font de l'amistat, o la Fernsehturm, torre construïda per a demostrar la superioritat tecnològica de la RDA, a la que es pot pujar per poder assaborir una panoràmica de la ciutat. Continuarem descobrint el Berlín oriental: Ephraim Palais, Mokenmarkt, etc. El barri de Scheunenviertel ha recobrat els últims anys la seua vitalitat. Temps lliure al barri.

 

22 juliol. Berlín Oest. Charlottenburg.

Visitarem la zona comercial Berlinesa, des del metro del parc zoològic anirem a la Gedächtniskirche, església destruïda en la guerra i no reconstruïda, símbol de la ciutat. El primer dels gratacels de Berlín: l'Europa-center, la plaça Ku'damm, etc. Ens aturarem per gaudir de les tres cases Wintergarten Ensemble i la Savignyplatz, que completara el passeig. A la vesprada el Charlottenburg.

 

23 juliol. Potsdam

Des de la creació del regne de Prússia Potsdam ha sigut seu reial i guarnició militar. És el segle XVIII quan Frederic el Gran va ordenar construir la major part dels edificis que ara podem admirar. El disseny d'aquesta"vila reial "intenta contenir un romanticisme i un historicisme que per moments es desferma amb un desplegament de tots els motius que un dia ompliren de contingut el paisatge europeu. Equilibri estrany entre el militarisme més "prussià" i la "recuperació" d'un món perdut. Dediquem un dia a aquesta meravella que anomenem Potsdam. 

 

24 juliol. Vol Berlín-València. 

Trasllat de matí a l’aeroport de Berlin. Vol València – Frankfurt – València.



Visitarem